Skriv ut resa

WINTRAVEL har sedan lång tid tillbaka arrangerat uppskattade sällskapsresor. Vår rutinerade svenske reseledare är med gruppen under hela vistelsen. Intressanta utflykter ingår i resans pris.

MADRID – staden som aldrig sover
Madrid är sedan lång tid tillbaka en av Europas mest uppskattade huvudstäder. Breda boulevarder med gamla och påkostade byggnader blandas med små mysiga kvarter.
Trots stadens storlek kan man till fots nå de berömda muséerna med Prado i spetsen, det fantastiska Puerta del Sol torget, nöjen och utmärkt shopping. I Latina, Madrids äldsta stadsdel finns det vackra torget Plaza Mayor. Här trivdes Ernest Hemingway extra bra på en enkel restaurang som mest serverade öl till sina gäster. Madrid var globetrottern Hemingways favoritstad då han ansåg staden vara den mest spanska av alla spanska städer.
Madridborna är kända för sina sena kvällsvanor. Krogar, bodegor och nöjesställe är öppna till småtimmarna. För den som vill shoppa finns chica affärer och fina varuhus utmed Gran Via gatan.
TOLEDO – medeltidstaden
Toledo, en av världens bäst välbevarade medeltidsstäder, är belägen ungefär en timmes resa från Madrid. Staden var ursprungligen en romersk fästning som nådde sin höjdpunkt på 1000-talet då Toledo blev Kastiljens huvudstad. Staden med den vackra katedralen är en av Spaniens mest välkända sevärdheter. Sakristian innehåller verk av El Greco, Goya, Van Dyck. El Greco som tillbringade sina mest produktiva år i Toledo finns själv med på mästerverket ”Greve Orgaz begravning” som finns till beskådande i Santo Tomé kyrkan nära katedralen.
BURGOS – katedralen vid pilgrimsleden
Den mycket sevärda staden Burgos är huvudstad i provinsen med samma namn. Burgos är belägen i nordvästra Kastiljen och Leon. Staden ligger utmed pilgrimsleden Jakobsvägen som leder vandrarna till aposteln Jakobs relikskrin i Santiago de Compostela. Stadens viktigaste minnesmärke är den mäktiga katedralen som är ett UNESCO världsarv och en av världens viktigaste gotiska katedraler. Utsökt vackra kapell och skickligt utförda utsmyckningar finns i helgedomen från 1200-talet.
En typisk Burgosrätt är den risfyllda blodkorven morcilla och lammstek.
BILBAO – Guggenheim muséet
I hamn- och industristaden Bilbao vid floden Nervion i Baskien finns sedan 1997 Guggenheim muséet. Själva byggnaden har en mycket modern och intressant arkitektur och lär vara, tillsammans med Operahuset i Sydney, en av världens mest fotograferade byggnader. Arkitekt till muséet och den berömda blomsterhunden utanför muséet är amerikanen Frank Gehry. Staden Bilbao är vackert restaurerad och erbjuder ett stort utbud av tapasbarer, restauranger och nöjen.
SAN SEBASTIAN – en oförglömlig skönhet vid spanska atlantkusten
San Sebastian jämförs ofta med Rio de Janeiro. Staden har breda boulevarder, eleganta belle époque byggnader och en underbart vacker strandpromenad som följer hela bukten. Staden omringas av skyddande berg som förvandlar vinden till en behaglig bris. Redan 1845 blev staden en känd och eftertraktad badort då den spanska drottningen uppmanades att åka till San Sebastian för att behandla sin hud med saltvatten. Sedan dess har landets elit och andra med nöje tillbringat sina semestrar här.
Under en promenad i staden kan man ta den gamla linbanan upp till Igueldo berget och njuta av utsikten, imponeras av gamla, vackra byggnader i Gamla stan, utmärkt shopping och det kungliga sommarresidenset Miramar. Ett dopp i det kristallklara vattnet rekommenderas.
På kvällarna drar sig både bofasta och turister till Parte Viejas gamla gränder för att njuta av en god måltid. San Sebastian räknas som en av Europas bästa matstäder. Det finns ett stort utbud av barer som serverar delikata små tapasliknande Pinchos bestående av nyfångad fisk, läckra skaldjur eller gott kött. Allt sköljs ner med spanska, goda viner.

Boka Resa

Hotell på resan:

Bilbao, Hotel Abando**** www.abando.com
San Sebastian, Hotel Monte Igueldo**** www.monteigueldo.com
Madrid, Hotel Mayorasgo****www.hotelmayorasgo.com

Dag 1. Stockholm/Göteborg/Köpenhamn med Lufthansa via Frankfurt-Bilbao

Vår reseledare möter gruppen på flygplatsen i Bilbao.

Transport till vårt utmärkta hotell som är centralt beläget där vi ska bo 2 nätter. Middag på hotellet ingår.

Dag 2. I Bilbao – Guggenheimmuséet – tid till egen disposition

Efter en välsmakande frukost tar vi oss till det världsberömda Guggenheimmuséet. Lokala engelsktalande guider tar oss på en rundvandring i muséet Under cirka 1.5 timme får vi beundra spännande konst. Efter guidningen ges möjlighet att stanna kvar och utforska ännu mer. Under eftermiddagen finns möjlighet att besöka staden och dess muséer på egen hand. Om intresse finns arrangerar reseledaren middag på trevlig restaurang. Frukost ingår.

Dag 3. Bilbao – Guernica – San Sebastian 

Frukost och utcheckning. Dagens första besök blir i den kända småstaden Guernica som under spanska inbördeskriget blev svårt sönderbombat 1937 av Hitlers flygplan. I muséet möter lokalguider där vi får se Picassos mest kända verk, Guernicatavlan. Efter muséet promenad i staden och möjlighet att deltaga i gemensam lunch. Efter lunch fortsätter färden till den underbara semester -och gourmetstaden San Sebastian. Här bor vi 2 nätter på kända Hotel Monte Igueldo, beläget uppe på berget med en fantastisk utsikt över bukten och staden. Kvällen till fri disposition. Kanske en promenad till Gamla Stan skulle fullända dagen. Frukost och middag ingår.

Dag 4.  San Sebastian dagen till fri disposition

Efter frukost rekommenderas en promenad med reseledaren längs strandpromenaden med eleganta gamla villor och viktoriansk kultur. Det var här som kungligheter och noblessen förr tillbringade sina somrar. San Sebastian är den stora gourmetstaden. I gamla stan vimlar det av Guide Michelinrestauranger och pinchosbarer där det serveras gott vin och delikata tapas som här kallas pinchos. Frukost ingår.

Dag 5. San Sebastian-Burgos-Madrid

Efter en välsmakande frukost lämnar vi Baskien och åker söderut. Under dagen gör vi intressanta stopp. I sevärda Burgos, belägen vid pilgrimsleden Santiago de Compostela, besöker vi den mäktiga katedralen. Lunch på trevlig restaurang nära katedralen innan vi får lite tid till egna strövtåg. Vid kvällningen når vi fram till  den vackra huvudstaden Madrid. Här bor vi 3 nätter på utmärkta Hotel Mayorasgo med bästa läge vid Gran Via nära Plaza Espana där statyerna av Sancho Panza och Don Quijote finns. Frukost och lunch ingår.

Dag 6. Stadsrundtur i Madrid, besök på Pradomuséet. Extra utflykt Escorial

Dagen börjar med en intressant bussrundtur där vi får se stadens vackra sevärdheter och berömda monument som Calle Mayor, Plaza Mayor, det kungliga slottet, Plaza Espana, Gran Via och Barrio Salamanca. Därefter besöks ett av världens mest kända konstmuséer, Prado. Vår lokalguide berättar och informerar om de fantastiska konstskatterna. Från muséet promenerar vi tillbaka till hotellet. Tid till lunch med tapas eller skinka eller annat gott. Extra utflykt. Eftermiddagen ägnas åt utflykt till det världsberömda palatset, muséet och klostret El Escorial som finns med på UNESCOS världsarvslista. Palatset är en symbol för den spanska makten på 1500-talet och innehåller en imponerande konstsamling. Vi besöker också det Habsburgska palatset, mausoleet, klostret och det kungliga biblioteket. Pris 40 Euro/person. Om intresse finns, arrangerar reseledaren en gemensam middag med tapas och gott vin i Madrid. Frukost ingår.

Dag 7. Extra utflykt Toledo eller fridag. Avskedsmiddag

Ungefär 1 timmes bussresa söder om Madrid ligger den gamla huvudstaden Toledo. Staden räknas som en av världens bäst bevarade medeltida städer. Den mäktiga katedralen och de närbelägna kyrkorna innehåller tavelsamlingar av El Greco och de andra stora mästarna. Staden är Spaniens kulturella och religiösa hjärta och är belägen på ett litet berg, omgiven av floden Tajo. Staden är också världsberömd för sin tillverkning av stål och vapen. Toledo kallas även för de tre religionernas stad där judar, araber och kristna levde i harmoni. Spåren efter dessa religioner är många i form av moskéer och synagoger. Pris 45 Euro/person inklusive entré till den magnifika katedralen, Toledos största sevärdhet. Eftermiddagen fri till besök i muséer, shopping eller annat trevligt i Madrid. Frukost och middag ingår.

Dag 8. Madrid – Stockholm/Göteborg/Köpenhamn via Frankfurt

Efter frukost checkar vi ut. Dagen är till fri disposition fram till klockan 14.00 då vi åker till flygplatsen för hemresa. En intressant och omväxlande resa närmar sig nu sitt slut.

Stockholm

6 september  Stockholm – Frankfurt  12.55 – 15.00  LH 803

6 september  Frankfurt – Bilbao  20.50 – 22.55  LH 1146

13 september  Madrid – Frankfurt  16.55 – 19.25  LH 1115

13 september  Frankfurt – Stockholm  21.00 – 23.05  LH 808

Varje resenär får fritt ta med på flygningen 1 handbagage max 8 kg samt 1 resväska max 23 kg/person.

Göteborg

6 september  Göteborg – Frankfurt  11.30 – 13.10  LH 811

6 september  Frankfurt – Bilbao  16.00 – 18.05  LH 1144

13 september  Madrid – Frankfurt  16.55 – 19.25  LH 1115

13 september  Frankfurt – Göteborg  21.45 – 23.20  LH 820

Varje resenär får fritt ta med på flygningen 1 handbagage max 8 kg samt 1 resväska max 23 kg/person.

Köpenhamn

6 september  Köpenhamn – Frankfurt  12.20 – 13.50  LH 827

6 september  Frankfurt – Bilbao  16.00 – 18.05  LH 1144

13 september  Madrid – Frankfurt  16.55 – 19.25  LH 1115

13 september  Frankfurt – Köpenhamn  21.10 – 22.30  LH 832

Varje resenär får fritt ta med på flygningen 1 handbagage max 8 kg samt 1 resväska max 23 kg/person.

Pris/person i dubbelrum

15975:-/person med avresa Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.

I priset ingår

Resa med reguljärflyg Lufthansa från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn – Spanien t/r, inkl.1 resväska max 23 kg/person och 1 handbagage max 8 kg/person, 7 övernattningar i dubbelrum på 4**** hotell, 7 frukost, 1 lunch, 3 middagar, entréer till Prado- Guernica- och Guggenheimmuséerna, engelsktalande lokalguider samt svensk erfaren reseledare.

Obligatoriskt tillägg

Måltidsdryck till inkluderade måltider i programmet, dricks till busschaufförer och lokalguider, totalt 40 Euro/person.

Frivilligt tillägg

Enkelrum: 3985:-.

Extra utflykter: Slottet Escorial 40 Euro/person, Toledo halvdagsutflykt 45 Euro/person. Extrautflykter betalas kontant på plats.

Övrigt

Minst 25 bokade deltagare senast den 6 juni för resans genomförande.

Bilder

Färdhandlingar

Era färdhandlingar inkl. flygbiljett, bagagetaggar och information skickas med post cirka 3 veckor före avresa. Kontrollera att ni har giltigt pass, fullgott reseskydd och giltigt Europeiskt sjukförsäkringskort (det blå kortet beställes från Försäkringskassan).

Osäkerheten i dagsläget angående vaccinationsintyg gör att vi ber att få återkomma i ärendet så snart som möjligt.

Bokning

Direkt här på hemsidan eller via mail info@wintravel.se eller ring 0411 73700.
OBS! Namnen i beställningen måste överensstämma med namnen i den ordning de står i passen. Statlig resegaranti är tillställd Kommerskollegium.

Boka Resa