Skriv ut resa

WINTRAVEL har lång erfarenhet av att arrangera uppskattade sällskapsresor till Andalusien. Våra rutinerade svenska reseledare leder utflykterna och är med gruppen under hela vistelsen. Förutom 4 intressanta utflykter som ingår i resans pris, kommer vi om intresse finns, arrangera spännande extra utflykter. Dagsprogrammet för utflykterna är preliminärt.

Andalusien har året runt ett behagligt klimat med sol cirka 300 dagar/år.Här startade på 1970-talet charterturismen. Torremolinos och närbelägna Benalmadena samt Carihuela har sedan dess varit populära resmål. Ett behagligt klimat gör att många gäster återkommer år efter år.

På hotellet finns en stor, härlig trädgård med pool, bar och solstolar. Solbad på den mäktiga sandstranden och promenader på den palmkantade strandpromenaden rekommenderas.

Boka Resa

Melia Sol Timor Apartamentos
Calle Salvador Allende 43 Carihuela
29262 Torremolinos
Telefon 0034-952384300

POPULÄRT LÄGENHETSHOTELL MED TOPPLÄGE!
Läge: Lugnt och perfekt läge direkt vid den bästa sandstranden. På gångavstånd finns Benalmadena Marina, mysiga Carihuela med fiskrestauranger och shopping och Torremolinos (3 km).

Hotellfakta
Läge: 50 m från strand
Antal våningar: 11
Antal lägenheter: 391
Pentry: Ja
Värdeskåp: Ja, mot kostnad
Hiss: Ja
Reception: Ja
Wifi: Ja, ingår i hela hotellet
TV: Ja, satellitkanaler
Luftkonditionering: Ja
Restaurang: Ja
Måltider: Halvpension ingår
Bar: 2
Underhållning: Ingår
Skönhetssalong: Ja
Massage: Ja
Tvättomat: Ja, mot avgift
Pool: Ja, öppettider enligt hotellets bestämmelser
Minimarket: Ja
Närmaste centrum: 450 m La Carihuela
Närmast större ort: Torremolinos 3 km
Shopping: 250 m
Busshållplats: 400 m
Flygplats: 14 km

WINTRAVEL bedömning: Vi är mycket glada över att vi kan erbjuda Sol Timor till våra gäster. Sol Timor har bästa läge direkt vid strandpromenad och bred sandstrand. Tidigare gäster har uppskattat att ha kokmöjligheter i lägenheten, njuta av välsmakande buffé måltider, en underbar trädgård med pool samt underhållning. Nära till shopping i Benalmadena, Torremolinos och mysiga La Carhuela med många fisk-och skaldjursrestauranger. Hotellets trevliga och hjälpsamma personal ser till så att alla trivs.

Dagsprogrammet är preliminärt. Exakt dagsprogram delas ut på plats.

Dag 1. Stockholm/Göteborg/Köpenhamn – Malaga

Avresa från Arlanda/Göteborg/Köpenhamn. Vid ankomsten till Malagas flygplats möter svensk reseledare i ankomsthallen. Busstransport till hotell Sol Timor.

Dag 2. Informationsmöte och promenad i omgivningarna.

Informationsmöte på förmiddagen. Därefter gör vi en promenad och lär känna den berömda semesterorten. Resten av dagen till fri disposition.

Dag 3. Utflykt till mäktiga bergsstaden Ronda (Ingår i resans pris)

Vår buss tar oss upp till den berömda tjurfäktningsstaden Ronda. Staden är känd för sin vackra vita bebyggelse. Under rundvandringen i staden får vi se den hisnande ravinen El Tajo, de berömda broarna och Plaza de Toros torget. Från ett vackert hus, som numera är museum, har man fantastisk utsikt över de vackra omgivningarna. Lite tid till egna strövtåg eller gemensam lunch på en genuin familjerestaurang.

 Dag 4. Fridag

Dagen till fri disposition. Utforska omgivningarna, vandra längs strandpromenaderna och njut av det milda klimatet.

Dag 5. Utflykt till Malaga (Ingår i resans pris)

Dagen börjar med besök på den mäktiga Alcazababorgen. Efter besöket åker vi till Malagas gamla stadsdelar. Rådhuset och amfiteatern passeras innan vi når fram till torget där stadens store son, Picasso, sitter som staty. Möjlighet att deltaga i gemensam lunch med tapas på en känd restaurang. Tid till besök på Picassomuséet eller egna strövtåg innan vi via besök på en klassisk bodega, med provsmakning av Malaga vin, går tillbaka till bussen för hemresa.

Dag 6. Extra utflykt Nerja – Frigiliana

Under dagen får vi uppleva en av de mest unika grottorna med marint ursprung som är kända i världen. Grottan föddes ur havet och kallas därför ”havets dotter”, Cueva del Tesoro. Även den pittoreska och sevärda småstaden Nerja besöker vi, där vi får tid till egna strövtåg och lunch vid utsiktsplatsen Balcon de Europa. Utflykten avslutas med en promenad i den berömda vita staden Frigiliana.

Dag 7. Fridag

Dag 8. Extra utflykt ”Apelsiner, hänförande natur och paella”

Väster om Malaga färdas vi in i den vackra och bördiga Guadalhorcedalen, känd för sina stora odlingar av grönsaker och frukt. I trakterna av ”citrondalen” kommer vi få se de stora vattenreservoarer som förser stora delar av Costa del Sol med vatten. Dagens höjdpunkt är besöket i apelsinlunden på Juanitos finca. Provsmakning av flera olika citrussorter och möjlighet till inköp av gårdens hemlagade specialiteter. Lunch bestående av paella och dryck ingår.

Dag 9.  Fridag

Dag 10. Cordoba – kulturstaden (Ingår i resans pris)

Sevärda Cordoba var en gång en av Europas största städer och morernas huvudstad. Här besöker vi och imponeras av den världsunika La Mezquita katedralen, en ”skog” av vackra pelare och utsmyckningar i denna enorma kyrkobyggnad. Vi tar sedan en promenad på smala gator med anor från den moriska tiden. Tid till lunch och egna strövtåg.

Dag 11. Fridag

Dag 12. Mijas – med smörrebröd (Ingår i resans pris)

Vi åker längs kusten söderut. I trakten av Fuengirola åker vi upp i bergen. Snart möter oss Mijas, en typisk Andalusisk stad, med vita hus och smala gränder med olika hantverkare. Vi vandrar förbi tjurfäktningsarenan till utsiktsplatsen med milsvid utsikt över Medelhavet. Tid till egna strövtåg innan vi njuter av en ”smörrebröd”-lunch på en berömd dansk restaurang och kanske ”en lille en”.

Dag 13. Extra utflykt Gibraltar

Följ med på en intressant utflykt till den brittiska kronkolonin Gibraltar. Bussfärd till gränsstaden La Linea. Efter passkontroll tar trevliga engelsktalande chaufförer med taxibilar oss med på en rundtur på klippan. Under utflykten kommer vi besöka utsiktsplats mot Afrika, Gibraltarsundet, besöka den sevärda kalkstensgrottan St. Michels Cave och de världsberömda aporna på klippan. Tillbaka i centrum kan vi, med lite tur, få se vaktavlösningen på torget och sedan njuta av Fish and Chips. Besök gärna någon mysig engelsk pub och handla tax free varor på gågatan. Kanske kan ett besök på Marks & Spencers locka innan vi återvänder till Spanien och vårt hotell. I priset ingår entré till nationalparken, St. Michels Cave, taxirundtur.

Dag 14. Fridag

Dag 15. Hemresa Malaga – Stockholm, Göteborg, Köpenhamn

Utcheckning från hotellet. Avresa med buss till Malagas flygplats.

Preliminära flygtider

19 mars-2 april från Stockholm Direktflyg med SAS t/r

19 mars  Stockholm – Malaga   16.10 – 20.30  SK6003

02 april  Malaga – Stockholm  20.05 – 00.20  SK1584

19 mars-2 april från Göteborg Direktflyg med SAS t/r

19 mars  Göteborg – Malaga   15.45 – 19.35  SK6017

02 april  Malaga  Göteborg  10.40 – 14.25  SK6016

19 mars-2 april från Köpenhamn Direktflyg med SAS t/r

19 mars  Köpenhamn – Malaga  06.15 – 09.55  SK6201

02 april  Malaga Köpenhamn  20.10 – 23.50  SK 588

Wintravel lägenhetsfakta

Inkvartering: Trevligt möblerade lägenheter. Välj mellan enrums lägenhet med kombinerat sov/allrum eller större lägenhet med separat sovrum. Möblerad balkong. Pentry för enklare matlagning. Badrum med dusch/badkar, hårtork. Värdeskåp mot avgift.
Utrustning alla lägenheter: Gratis wifi, luftkonditionering, centralvärme, köksavdelning med kylskåp, microvågsugn, 2 kokplattor, vattenkokare, teve med flera internationella satellitkanaler.

Välj mellan följande lägenhetstyper

Pris/person  19 mars – 2 april 2022

Typ 1. Enrumslägenhet Standard, utsikt mot landsida, för max 2 personer, yta 26 m2. 13975:-/person.
Typ 2. Enrumslägenhet, sned havsutsikt, för max 2 personer, yta 26 m2. 14995:-/person.
Typ 3. Tvårumslägenhet Standard, utsikt mot landsida, för 2-3 personer, yta 43 m2, 15595:-/person.
Typ 4. Tvårumslägenhet, sned havsutsikt, för 2-3 personer, yta 43 m2, 16745:-/person.
Typ 5. Enrumslägenhet, Standard, utsikt mot landsida, för eget bruk, enkelrum, yta 26 m2, 18895:-
Typ 6. Enrumslägenhet, sned havsutsikt, för eget bruk, enkelrum, yta 26 m2, 19785:-
Typ 7. Tvårumslägenhet, utsikt mot hav och Puerto Marina hamnen, för max 3 personer, yta 43 m2, 17975:-/person.

I priset ingår

Resa med reguljärflyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Malaga t/r inkl. 1 handbagage max 8 kg/person och 1 resväska max 23 kg/person, transfer flygplats-hotell t/r, 14 övernattningar i lägenhet för enklare matlagning, halvpension som börjar med middag ankomstdagen och slutar med frukost hemresedagen, 4 intressanta bussutflykter inkl. entréer till Andalusiens största stad Malaga, den vita staden Mijas inkl. lunch, bergsstaden Ronda och kulturstaden Cordoba med besök i den fantastiska Mezquita kyrkan. Utflykterna leds av svensk reseledare. Kvällsunderhållning några gånger per vecka.

Obligatoriskt tillägg

Mineralvatten och vin till middagarna, dricks till busschaufförer och lokalguider, totalt 70 euro/person. Betalas kontant på plats efter informationsmötet.

Extra utflykter

Vackra Nerja med besök i Frigiliana och droppstensgrottorna, Gibraltar inkl. rundtur och besök i Nationalparken med de världsberömda aporna, besök på Apelsinplantage inkl. paella lunch. Under vistelsen kommer våra reseledare erbjuda extra utflykter i omgivningarna och gemensamma promenader. För extrautflykternas genomförande måste minst 15 personer vara bokade.

Bilder

Färdhandlingar

Era färdhandlingar inkl. flygbiljett, bagagetaggar och information skickas ut med post cirka 3 veckor före avresa. Kontrollera att ni har giltigt pass, fullgott reseskydd och giltigt Europeiskt sjukförsäkringskort (det blå kortet beställes från Försäkringskassan).

Bokning

Direkt här på hemsidan eller via mail info@wintravel.se eller ring 0411 73700 eller 0706446602. Öppet köp till 15 januari 2022, dvs fri avbokning.
För resans genomförande måste minst 25 personer vara bokade.
OBS! Namnen i beställningen måste överensstämma med namnen i den ordning de står i passen. Statlig resegaranti är tillställd Kommerskollegium.

Boka Resa