Skriv ut resa

Välkommen till Mallorca! Låt oss tillsammans utforska öns kultur och natur!
Mallorca är den största ön i ögruppen Balearerna och många har säkert upplevt ön i charterns ungdom. Vi vill med vårt arrangemang erbjuda det för många, okända, charmiga Mallorca och besöka platser utanför de traditionella turistparadisen.
Palma stad erbjuder en historisk del med slottet Bellver, katedralen och den gamla bebyggelsen i stadens gamla kvarter med stenbelagda gator och gränder.
Mallorca erbjuder gastronomiska upplevelser i form av det bästa av det spanska köket samt specialiteter från ön. Ute på landsbygden kan man besöka vingårdar och genuina byar och små städer, bergslandskap med serpentinvägar avlöses av böljande vallmofält, dalar med pinjeträd, mandelträd och olivlundar. Fortfarande längs kusten kan man hitta orörda badvikar bland klippor och små sandstränder.
För den konstintresserade så erbjuds ett antal olika museer både i och utanför Palma.

Vi bor på fräscht, fyrstjärnigt hotell nära Palma inkl. halvpension. 3 trevliga och intressanta utflykter med svensk guide ingår. Vi kommer att få uppleva huvudstaden Palma till fots och buss med besök i gamla staden och lunch på klassisk restaurang. Vi kommer att hänföras av utsikten från Bellver slottet och får se Joan Miros mästerverk. En annan dag upplever vi den underbara naturen och imponerande naturscenerierna på utflykten till Binissalem och Puerto Christo. Vi kommer också besöka en känd vingård, känd för sina högklassiga viner, där vi får provsmaka olika viner med tilltugg. En dag gör vi en nostalgisk järnvägsresa med veteranjärnvägen till Soller i 2:a klass med träbänkar. Vi kommer göra ett studiebesök hos en olivoljeproducent. Förutom olivolja får vi lära oss göra den goda apelsinmarmeladen. Efter en lätt lunch fortsätter färden med den gamla spårvagnen till Puerto Soller. Tid till egna strövtåg innan återresan till Palma. Preliminärt dagsprogram.
Besöket i Drakgrottorna med den underjordiska sjön och en konsert med klassisk musik är en upplevelse man sent glömmer.

Boka Resa

HOTEL ALUA LEO****

C/Manuella de los Heereros
07610 Ca´n Pastilla
Palma de Mallorca
+34 971 264 400

Fräscht och omtyckt hotell med uppskattat kök. Utmärkt läge i den trevliga badorten Ca´n Pastilla nära Palma. 100 m till sandstrand och lång strandpromenad, nöjen, barer och restauranger.

Boende
Smakfullt, modernt möblerade rum 16 kvm med TV och AC, badrum. Möblerad balkong. Mot tillägg rum med sidoutsikt mot havet eller rak havsutsikt.
Antal rum: 285
Reception: Ja
Antal våningar: 5
Hiss: Ja
Totalrenovering: 2017
Restaurang: Ja
Café: Ja
Wifi: Ja, i lobbyn utan kostnad.
Pool: Ja, utomhuspool.
Avstånd: Palma 9 km. Flygplats 2 km. Strand 100 m.

Dagsprogrammet är preliminärt. Exakt dagsprogram delas ut på plats.

Dag 1. Från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn – Mallorca, direktflyg med SAS

Vid ankomsten till Palmas flygplats möter Wintravels reseledare för kort transfer till hotellet.
Kvällsmåltid ingår.

Dag 2. Informationsmöte

Informationsmöte på förmiddagen med gästerna som rest från Göteborg. Efter informationen går vi en promenad i omgivningarna.

Efter middagen tar reseledaren, för de som så önskar, reguljärbussen in till Palma. Vi går en kort promenad i det gamla Palma tillsammans med reseledaren. Kanske avslutar vi besöket med något läskande, innan vi tar bussen tillbaka till hotellet.

Dag 3. Fridag

Njut av hotellets sköna pool eller sandstranden. Medelhavets böljor inbjuder till sköna bad och vila.

Dag 4. Utflykt till Balearernas huvudstad Palma (Ingår i resans pris)

Efter frukost tar vår buss oss till Palma. Dagen börjar med ett besök i den världsberömde konstnären Juan Miros hem och ateljé. Här får vi se ett axplock av hans färgglada produktion av märkliga tavlor. Möjlighet till inköp av affischer.
Vi fortsätter med en promenad i centrala Palma. Här får vi imponeras av arkitekturen, uppleva mäktiga Plaza Espana, det berömda Plaza Mayor torget, Las Ramblas gatan med alla sina blomsterförsäljare. Vår promenad fortsätter mot hamnen och den majestätiska katedralen. Lunch avnjuts på en klassisk mallorkinsk restaurang med rustik inredning och god mat. Efter lunch åker vi upp på berget till Bellver slottet och beundrar utsikten över Medelhavet. Åter hemma  kan ett dopp i poolen eller havet vara en skön avslutning på dagen.

Dag 5. Fridag

Sol och bad, kanske ett shoppingbesök i Palma rekommenderas.

Dag 6. Utflykt Tågresa till Soller – Apelsinlund – Puerto Soller (Ingår i resans pris)

Efter frukost tar vår buss oss till järnvägsstationen. Vi kommer att åka med veterantåget med träbänkar och njuta av den storslagna naturen på vår väg till staden Soller. I Soller börjar vi med att på stationen bese alster av de stora mästarna Picasso och Miró. Därefter promenad till berömd olivoljeproducent, där vi får veta mer om tillverkningsprocessen. Soller är också berömt för sina citrusodlingar och goda apelsinmarmelad. Vi får se, tillverka, provsmaka och få recept på den goda marmeladen. Ta tillfället i akt och köp en burk marmelad med hem. Uppskattad lätt lunch med gårdens goda apelsinjuice serveras ute i det fria på plantagen.
Därefter promenerar vi tillbaka till Soller centrum och den väntande veteranspårvagnen som ska ta oss till idylliska hamnen i Puerto Soller. Härifrån åker vi med vår buss genom vacker natur tillbaka till hotellet.

Dag 7. Extra utflykt till Andratx och berömda Centro Cultural Andratx

Efter frukost går färden genom ett spännande landskap med mandel- och olivträd till kändisarnas favoritort Andratx, som är vackert belägen vid foten av Traumontana bergen. Vi går en promenad längs kajerna och njuter av utsikten. Tid till en kopp kaffe, om man vill, innan vi anländer till Mallorcas största konstcenter Centro Cultural Andratx CCA. Detta sevärda konstmuséet ät grundat och ägs av det danska paret Asbeck. Vår lokalguide tar oss genom den säregna byggnaden och låter oss få veta mycket om muséets historia och om de aktuella utställningarna. Efter rundvandringen njuter vi i trädgården av välsmakande tapas och vin. Pris/person 65 Euro inkl. bussresa, guide, entré till CCA och lunch. Minimum 20 deltagare för utflyktens genomförande.

Dag 8. Fridag

Dagen till fri disposition.

Dag 9. Fridag/Extra: Kvällsutflykt

Extra utflykt: Kvällsutflykt till anrikt stekhus.
Möjlighet att byta ut middagen till lunch på hotellet. På kvällen åker vi till ett gammalt och genuint stekhus. Här får vi avnjuta en middag bestående av trägrillad entrecote med tillbehör.
Preliminärt pris: 65 Euro/person

Dag 10. Extra utflykt till Chopins Valldemossa

Det var i vackra bergsstaden Valldemosa som den polske kompositören Chopin tillbringade en vinter med den kände författaren George Sand.
Under vårt besök får vi uppleva mycket vacker, omväxlande natur. Den pittoreska byn Valldemosa är belägen mellan de höga bergen på Mallorcas västkust. Vi kommer under besöket få se det gamla Real Cartujapalatset, klostret där Chopin bodde, kyrkan, Chopin-muséet och King Sancho-palatset. Om vi har tur får vi också njuta av en kortare konsert på piano med Chopins kompositioner. I den bedårande lilla byn Valldemossa väntar små affärer och konstgallerier på besök. Tid till egna strövtåg och lunch på egen hand.
Preliminärt pris: 60 Euro/person, inkl bussresa, guide, entré Real Cartuja.

Dag 11. Fridag

Dagen till fri disposition. Njut av en skön dag i Can Pastilla.

Dag 12. Utflykt till vingård – Sineu – Puerto Christo – Drakgrottorna (Ingår i resans pris)

Dagen börjar med ett intressant besök hos Mallorcas största vinproducent i Binissalem. Här får vi se vingården, få information, provsmaka och inhandla mallorkinska specialiteter. Färden fortsätter till den berömda marknaden i Sineu. Här finns tid till inköp och lunch. Vi gör ett litet stopp i mysiga Porto Christo, där vi njuter av den vackra hamnen. På eftermiddagen besöker vi öns största attraktion, de berömda droppstensgrottorna las Cuevas del Drach.

Dag 13. Fridag

Dagen till fri disposition.

Dag 14. Fridag

Dagen till fri disposition.

Dag 15. Hemresa till Stockholm/Göteborg/Köpenhamn

Utcheckning och avresa till flygplatsen i Palma för vidare resa till Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.

Preliminära flygtider

Stockholm – Palma  23 april – 7 maj 2022  Direktflyg med SAS

23 april  STOCKHOLM PALMA          15.35 – 19.15   SK1809
07 maj   PALMA  STOCKHOLM         20.05 – 23.45  SK1810

Göteborg – Palma  23 april – 7 maj 2022  Direktflyg med SAS

23 april  GÖTEBORG PALMA              16.30 – 19.40  SK1815
07 maj   PALMA GÖTEBORG              20.30 – 23.45  SK1816

Köpenhamn – Palma  23 april – 7 maj 2022  Direktflyg med SAS

23 april  KÖPENHAMN PALMA         08.15 – 11.20  SK2811
07 maj   PALMA KÖPENHAMN         20.20 – 23.25  SK2812

Pris/person  23 april – 7 maj 2022

Standard  dubbelrum   fr.   16985 :-

Dubbelrum Superior med sidoutsikt mot havet  fr.    18275:-

Dubbelrum  Superior med  rak havsutsikt  fr.    18975:-

Standard Enkelrum  fr.   20970 :-

I priset ingår

Flygresa med SAS reguljärflyg från Stockholm/ Göteborg/ Köpenhamn t/r Palma inkl. 1 resväska max 23 kg./person samt 1 handbagage max 8 kg./person, transfer flygplats – hotell t/r, boende på 4**** hotell i dubbelrum med balkong, halvpension, 3 bussutflykter varav 2 med lunch inkl. entréer, vinprovning med tapas. Svensk reseledare är med gruppen under hela vistelsen..

Obligatoriskt tillägg

Turistskatt Mallorca, vin och mineralvatten till middagarna,, dricks till busschaufförer och lokalguider: 95 Euro/person, betalas kontant efter informationsmötet.

Extra utflykter

Andratx inkl. entré, lunch med dryck, prel. 65 Euro/person.
Valldemossa med bl a besök i klostret där Chopin tillbringade en vinter, pris prel. 60 Euro/person.
Kvällsutflykt till anrikt stekhus prel. 65 Euro/person
Minimum 20 deltagare för utflykternas genomförande.
Extra utflykter bokas och betalas kontant på plats.

Bilder

Färdhandlingar

Era färdhandlingar inkl. flygbiljett, bagagetaggar och information skickas med post cirka 3 veckor före avresa. Kontrollera att ni har giltigt pass, fullgott reseskydd och giltigt Europeiskt sjukförsäkringskort (det blå kortet beställes från Försäkringskassan).

Bokning

Direkt här på hemsidan eller via mail info@wintravel.se eller ring 0411 73700 eller 0706446602.
OBS! Namnen i beställningen måste överensstämma med namnen i den ordning de står i passen. Statlig resegaranti är tillställd Kommerskollegium.

Boka Resa