Skriv ut resa

WINTRAVEL har sedan lång tid tillbaka arrangerat uppskattade sällskapsresor till Andalusien. Vår rutinerade svenske reseledare är med gruppen under hela vistelsen. Fem intressanta utflykter ingår i resans pris. Dagsprogrammet för utflykterna är preliminärt. Andalusien har året runt ett behagligt klimat med sol cirka 300 dagar/år.

Här startade på 1970-talet charterturismen. Torremolinos och närbelägna Benalmadena samt Carihuela har sedan dess varit populära resmål. Ett behagligt klimat gör att många gäster återkommer år efter år. Den charmiga staden har en lång palmsträckt strandpromenad med vackra och breda stränder. Här flanerar man på stranden Bajondillo och slinker kanske in på någon av caféerna eller tapasbarerna. Vid strandområdet Carihuela finns fiskrestauranger och upp längs de trånga gränderna finner man affärer och butiker. Stadens centrum är numera bilfritt. I stadens hjärta finns både buss- och tågstation som på kort tid kan ta oss till Malaga i öst och Fuengirola i väst.

Wintravels reseledare ger gärna tips på olika aktiviteter runt Torremolinos som marknader, vandringstur till den Botaniska trädgården, besök på Parque Paloma som är en 200 tusen kvadratmeter stor park med olika botaniska växter och djur som lever i den populära parken, staden Malaga som har fler än 25 olika muséer, bl a det fantastiska Bil- och Modemuséet med Michael Jackson´s diamantprydda bil.

Boka Resa

Hotel Gran Cervantes by Blue Sea****
C/Las Mercedes
c/n 29620 Torremolinos
Andalusien
Telefon +34952384033


Hotel Cervantes ligger centralt i Torremolinos. Med strandhissen, som finns ca 50 m från hotellet (kostnad ca 1 euro) kommer man till Bajondillostranden. Till buss- och tågstation är det ca 300 m. Hotellet har två pooler, varav den ena ligger högst upp på täckt takterrass och är uppvärmd med tillhörande saua och gym samt bar med en fantastisk utsikt över Medelhavet, Torremolinos, Malaga och bergen Sierra Morena.

Läge: Centrum 100 m
Avstånd busshållplats: 300 m
Avstånd tågstation: 300 m
Avstånd flygplats: 6,5 km
Avstånd supermercado: 50 m
Strandhiss: 50 m
Strand: 400 m
Pool: Ja, två
Uppvärmd pool: Ja, inomhus, öppettider enligt hotellets bestämmelser
Balkong/Terrass: Ja
Luftkonditionering: Ja
Restaurang; Ja
Bar: Ja, tre stycken
Wifi: Ja, gratis
Antal rum: 398
Antal våningar: 12
Hiss: Ja
Reception: Ja
Biljardbord: Ja
Bordtennisbord: Ja
Fitness, gym: Ja
Bastu/sauna: Ja
Hårtork: Ja
Kylskåp: Ja
Byggnadsår 1973, totalrenovering 2007, varje år löpande underhåll
Värdeskåp: Mot avgift
Tvättservice: Ja, mot avgift
Telefon: Ja
TV: Ja, satellit-teve
Rum med havsutsikt: Mot tillägg.
Vistelsen inkluderar halvpension som består av frukost och middag, inkl festlig Jullunch dag 4 och lyxig Galamiddag på nyårsafton.

Dag 1. Avresa Stockholm/Göteborg/Köpenhamn – Malaga – Torremolinos
Vid ankomst till Malaga möter vår reseledare inne i ankomsthallen vid grinden, med skylt WINTRAVEL. Busstransport till Torremolinos och inkvartering på anrika Gran Cervantes Hotel****

Dag 2. Informationsmöte och promenad i Torremolinos
Informationsmöte. Därefter gör vi en promenad för att orientera oss och lära känna staden. Resten av dagen fri. Ett dopp i den uppvärmda takpoolen på hotellet rekommenderas.

Dag 3. Utflykt till Malaga. (Ingår i resans pris)
Dagen börjar med besök på den mäktiga Alcazababorgen där vi har en fantastisk utsikt över Medelhavet och tjurfäktningsarenan. Efter besöket åker vi till det julpyntade Malagas gamla stadsdelar. Rådhuset och amfiteatern passeras innan vi når fram till torget Merced, där stadens store son, Picasso, står staty. Möjlighet till lunch på någon av stadens genuina matställe och tid till besök på Picassomuséet eller egna strövtåg. Innan hemresan besöker vi en klassisk bodega och provsmakar det berömda Malaga vinet.

Dag 4. Festlig Jullunch med spanska specialiteter inkl. dryck
25 december är den dag som spanjorerna firar sin julafton. Hotellet serverar oss denna festliga och rikliga måltid vid lunchtid.
Middag på kvällen som vanligt.

Dag 5. Fridag
Dagen till fri disposition.

Dag 6. Nerja, Frigiliana, Grottor (Ingår i resans pris)
Under dagen får vi uppleva en av de mest unika grottorna med marint ursprung som är kända i världen. Grottan föddes ur havet och kallas därför ”havets dotter”, Cueva del Tesoro. Även den pittoreska och sevärda småstaden Nerja besöker vi, där vi får tid till egna strövtåg och lunch vid utsiktsplatsen Balcon de Europa. Utflykten avslutas med en promenad i den berömda vita staden Frigiliana. Vi utforskar den gamla staden genom att vandra i smala gränder upp till kyrkan och utsiktsplatsen med hänförande utsikt.

Dag 7. Mijas med danskt julbord (Ingår i resans pris)
Vi åker längs kusten söderut i ett omväxlande och vackert landskap. I närheten av Fuengirola åker vi upp i bergen för att besöka ”den berömda vita staden” Mijas, en typisk Andalusisk stad, med vita hus och smala gränder med olika hantverkare. Vi vandrar förbi tjurfäktningsarenan till utsiktsplatsen med milsvid utsikt mot Afrika och vacker andalusisk bebyggelse. Tid till egna strövtåg innan vi serveras en läcker dansk julbuffé på en berömd dansk restaurang i orten. Obs! Drycker ingår inte i denna måltid.

Dag 8. Fridag

Dag 9. Utflykt till ”Apelsinlunden” med paella (Ingår i resans pris)
Väster om Malaga färdas vi in i den vackra och bördiga Guadalhorcedalen, känd för sina stora odlingar av grönsaker och frukt. I trakterna av ”citrondalen” kommer vi få se de stora vattenreservoarer som förser stora delar av Costa del Sol med vatten. Dagens höjdpunkt är besöket i apelsinlunden på Juanitos finca. Provsmakning av flera olika citrussorter och möjlighet till inköp av gårdens hemlagade specialiteter. Lunch bestående av paella och dryck ingår.

Dag 10. NYÅRSAFTON med FESTLIG GALA MIDDAG
Dagen är fri fram till kvällen då vi avnjuter en Galamiddag med utsökt god mat och goda viner.Underhållning på hotellet. Vi önskar varandra ett Gott Nytt År 2022 med ett glas champagne klockan tolv!

Dag 11. Fridag
Dagen till fri disposition. Utforska omgivningarna, vandra längs strandpromenaden och njut av det milda klimatet.

Dag 12. Fridag

Dag 13. Cordoba – kulturstaden (Ingår i resans pris)
Sevärda Cordoba var på 1100-talet en av Europas största städer och morernas huvudstad. Staden har inte mindre än fyra världsarv. Här besöker vi och imponeras av den världsunika och märkliga moskén, La Mezquita katedralen, en ”skog” av vackra pelare och utsmyckningar i denna enorma kyrkobyggnad. Vi tar sedan en promenad på smala gator med anor från den moriska tiden. Tid till lunch och egna strövtåg.

Dag 14. Fridag

Dag 15. Hemresa till Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
Vi lämnar Torremolinos och åker till flygplatsen i Malaga för vidare färd hem till Sverige.

Preliminära flygtider
Direktflyg till Malaga med SAS

22 dec. Stockholm – Malaga  06.00-10.15  SK1583
05 jan. Malaga – Stockholm  11.05-15.35  SK1584

22 dec. Göteborg – Malaga  15.45-19.35  SK6017
05 jan. Malaga – Göteborg  11.05-14.55  SK6016

22 dec. Köpenhamn – Malaga  06.55-10.40  SK6205
05 dec. Malaga – Köpenhamn  11.30-15.15  SK6206

Varje resenär får fritt ta med på flygningen 1 handbagage max 8 kg samt 1 resväska max 23 kg.

Pris/person

Alla rum har möblerad balkong.
Typ 1. Standardrum, dubbelrum med utsikt mot omgivningarna  17970:-
Typ 2. Dubbelrum med havsutsikt  18875:-
Typ 3. Standardrum, enkelrum  20970:-
Typ 4. Enkelrum med havsutsikt  21970:-

I priset ingår
Resa med reguljärflyg till Malaga t/r, inkl. bagage: 1 handbagage max 8 kg samt 1 resväska max 23 kg, transfer flygplats-hotell t/r, 14 övernattningar på 4**** hotell i dubbelrum med utsikt mot omgivningarna, halvpension som börjar med middag ankomstdagen och slutar med frukost hemresedagen, lyxig lunch inkl. dryck 25 dec och Galamiddag inkl. dryck 31 dec, 5 intressanta bussutflykter: Malaga inkl. Gibralfaro borgen, Cordoba inkl. entré La Mezquita katedralen, Mijas inkl. dansk julbuffé , Rincon/Nerja inkl. grottbesök samt Apelsinfarm inkl. paella lunch. Svensk reseledare.

Obligatoriskt tillägg
Mineralvatten och vin till alla middagarna (inkl. 25 dec och 31 dec), dricks till busschaufförer och lokalguider, totalt 55 euro/person. Betalas kontant på plats.

Frivilligt tillägg: Enkelrum och rum med havsutsikt.

Bilder

Öppet köp till 1 juli 2021
Anmälningsavgiften, 1000:-/person, återbetalas vid annullering senast 1 juli 2021

Färdhandlingar

Era färdhandlingar inkl. flygbiljett, bagagetaggar och information skickas ut med post cirka 3 veckor före avresa. Kontrollera att ni har giltigt pass, fullgott reseskydd och giltigt Europeiskt sjukförsäkringskort (det blå kortet beställes från Försäkringskassan).

Osäkerheten i dagsläget angående vaccinationsintyg gör att vi ber att få återkomma i ärendet så snart som möjligt.

Bokning

Direkt här på hemsidan eller via mail info@wintravel.se eller ring 0411 73700. För resans genomförande måste minst 25 personer vara bokade den 25 juni.
OBS! Namnen i beställningen måste överensstämma med namnen i den ordning de står i passen. Statlig resegaranti är tillställd Kommerskollegium.

Boka Resa