cms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_0.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_1.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_10.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_11.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_12.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_13.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_14.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_15.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_16.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_17.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_18.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_19.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_2.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_20.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_21.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_22.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_23.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_24.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_25.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_26.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_27.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_28.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_29.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_3.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_30.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_31.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_32.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_33.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_34.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_35.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_36.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_37.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_38.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_39.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_4.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_40.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_41.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_42.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_43.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_44.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_45.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_46.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_47.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_48.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_49.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_5.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_50.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_51.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_52.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_53.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_6.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_7.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_8.jpgcms/upload/gallery/vr8zqvfkdpwzm1xjeogv_9.jpg

"Det okända" Mallorca - natur och kulturresa

Mallorca är den största i ögruppen Balearerna och många har säkert upplevt ön i charterns ungdom. Vi vill med vårt arrangemang erbjuda det för många, okända Mallorca och besöka platser utanför de traditionella turistparadisen.
Palma stad erbjuder en historisk del med slottet Bellver, katedralen och den gamla bebyggelsen i stadens gamla kvarter med stenbelagda gator och gränder.
Mallorca erbjuder gastronomiska upplevelser i form av det bästa av det spanska köket samt specialiteter från ön. Ute på landsbygden kan man besöka vingårdar och genuina byar och små städer, bergslandskap med serpentinvägar avlöses av böljande vallmofält, dalar med pinjeträd, mandelträd och olivlundar. Fortfarande längs kusten kan man hitta orörda badvikar bland klippor och små sandstränder.
För den konstintresserade så erbjuds ett antal olika museer både i och utanför Palma. Välkommen till Mallorca och låt oss tillsammans utforska öns kultur och natur!

8 dagar/7 nätter på trevligt, nyrenoverat fyrstjärnigt hotell, nära stranden i Can Pastilla, nära Palma inkl. halvpension. 4 trevliga utflykter med svensk guide ingår. Vi kommer en dag få uppleva huvudstaden Palma till fots och buss med besök i gamla stan och lunch på mysig restaurang. Vi kommer att hänföras av utsikten från Bellver slottet och få se Joan Miros mästerverk. En annan dag får vi uppleva den underbara naturen och imponerande naturscenerier på utflykten till Binisalem, berömda Manacor och Puerto Christo. Vi kommer att besöka en känd vingård som är känd för sina högklassiga viner, där vi får provsmaka olika viner med tilltugg. I Manacor kan vi strosa omkring och kanske köpa skor och pärlor. En dag gör vi en nostalgisk järnvägsresa med veteranjärnvägen mellan Palma och Soller i 2:a klass med träbänkar. Vi kommer göra ett studiebesök hos en olivoljeproducent. Förutom olivolja får vi lära oss göra den goda apelsinmarmeladen. Efter en lätt lunch fortsätter färden med den gamla spårvagnen till Puerto Soller. Tid till egna strövtåg innan återresan till Palma.
En av resans höjdpunkter blir besöket i Valldemosa, där kompositören Chopin tillbringade en vinter.
Besöket i Drakgrottorna med båttur i den underjordiska sjön och en konsert med klassisk musik är en upplevelse man sent glömmer. Dagsprogrammet är preliminärt.

HOTELLFAKTA
HOTEL ROC LEO****, Can Pastilla, Manuella de los Herreos 07640 Can Pastilla. Totalrenoverat, fräscht hotell med utmärkt läge i den trevliga badorten Can Pastilla nära Palma. Nära till sandstrand, nöjen, barer och restauranger.
Boende
Smakfullt, modernt möblerade rum med TV och AC. Badrum och möblerad balkong. Max antal personer 3. Mot tillägg rum med havsutsikt.
Antal rum: 285. Reception: Ja. Antal våningar: 5. Hiss: Ja. Totalrenovering: 2017. Restaurang: Ja. Måltider: Frukost och middagsbuffé ingår varje dag. Café: Ja. Wifi: Ja, i lobbyn utan kostnad. Pool: Ja, utomhuspool. Avstånd: Palma 9 km, Flygplats 2 km, Strand 100 m.

Reseprogram

Dag 1. Köpenhamn/Stockholm-Palma de Mallorca

Avresa från Köpenhamn kl. 11.35 med Norwegian. Vid ankomsten till Palmas flygplats möter WINTRAVEL reseledare för transport till hotellet. Efter incheckning är eftermiddagen fri. På kvällen informationsmöte och middag.

Dag 2. Palma de Mallorca

Under dagen får vi beundra utsikten från Castillo Bellver slottet, se Juan Miro muséets fina konstverk och göra en promenad i Palmas gamla, vackra stad. Alla imponeras av arkitektturen, Plaza Mayor torget, Las Ramblas gatan med alla sina blomsterförsäljare samt den majestätiska katedralen. Lunch avnjuts på en klassisk Mallorkinsk restaurangmed rustik inredning och god mat. På eftermiddagen tid till egna strövtåg. Gemensam middag på hotellet Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 3. Binnisalem - Manacor - Drakgrottorna - Puerto Christo

Denna dag ägnas åt vin och besök i småstäder med bra shopping. Dagen börjar med ett intressant besök hos Mallorcas störste vinproducent. Här får vi se vingården, få information och provsmaka Mallorkinska specialiteter. I Manacor kan man inhandla öns berömda pärlor. I mysiga Porto Christo ges tillfälla till lunch. På eftermiddagen besöks öns största attraktion, de berömda droppstensgrottorna las Cuevas del Drach. Frukost och middag ingår.

Dag 4. Fridag

Tid till egna strövtåg. Hotellets pool är väl värt ett besök eller kanske ett dopp i havet. Frukost och middag ingår.

Dag 5. Tågresa - Soller - Puerto Soller

Efter frukost kort bussresa till järnvägsstationen. Färden fortsätter med veterantåg genom ett böljande landskap till den pittoreska staden Soller. Dagens första studiebesök blir hos en berömd olivoljeproducent där vi får veta mer om tillverkningsprocessen. Soller är också berömt för sina fruktodlingar och apelsinmarmelad. Vi får se, tillverka, provsmaka och få recept på den goda marmeladen. Ta tillfället i akt och köp en burk marmelad med hem. Lätt lunch i en apelsinträdgård innan färden fortsätter med veteranspårvagn till den idylliska hamnen i Puerto Soller. Tid till egna strövtåg innan vi återvänder till hotellet. Frukost, lätt lunch och middag ingår.

Dag 6. Fridag eller extra utflykt till Andratx & Centro Cultural

Efter frukost går färden genom mandel och olivträd till vackra kustbyn Port Andratx. Promenad runt den vackra fiske- och lyxbåtshamnen. Staden har sedan generationer tillbaka varit konstnärernas favoritort på ön. Färden fortsätter sedan till staden Andtratz vackert belägen vid foten av Tramuntana bergen. Här besöker vid det världsberömda konstmuséet Centro Cultural Andratx grundat och ägt av det danska paret Asbeck. Efter guidad rundtur i det speciella muséet serveras en välsmakande lunch bestående av tapas med vin. Pris/person vid minimum 25 deltagare 50 Euro inkl. bussresa, guide, entre´ till CCA och lunch. Frukost ingår.

Dag 7. Chopins Valldemosa

Det var i byn Valldemosa som tonsättaren Chopin tillbringade en vinter med den kände författaren George Sand. Under dagen får vi uppleva mycket vacker, omväxlande natur. Den pittoreska lilla byn Valldemosa är belägen mellan de höga bergen på Mallorcas västkust. Vi kommer under besöket få se Real Cartuja palatset, kyrkan, Chopin muséet och King Sancho palatset. Tid egna strövtåg i den bedårande byn. Gallerior och små affärer inbjuder till besök. Frukost och middag ingår.

Dag 8. Hemresa

Efter frukost lämnar vi hotellet. Vår buss tar oss ut på landet till orter, okända för de flesta. Vid ankomst till Palmas flygplats ges möjlighet till inköp och en måltid innan planet lyfter. Återkomst till Köpenhamn omkring kl. 20.00/Stockholm kl. 14.40, där en intressant och omväxlande resa avslutas.

WINTRAVEL FAKTA

Avresa/Hemresa

Flygtider: 14/9 Köpenhamn - Palma 11.35 - 14.35 Norwegian/Stockholm - Palma 11.05 - 14.45 Norwegian 21/9 Palma - Köpenhamn 16.45 - 19.45 Norwegian/Palma - Stockholm 11.00 - 14.40 Norwegian Reslängd 8 dagar/7 nätter.

Pris

Pris/person i dubbelrum från Köpenhamn 11950:-.

I priset ingår

Flygresa med reguljärflyg Köpenhamn/Stockholm - Palma t/r inkl. bagage, sittplatsreservation ombord, transfer flygplats - hotell t/r, 7 övernattningar i dubbelrum med balkong på nyrenoverat 4-stjärnigt hotell, halvpension som börjar med middag ankomstdagen och som slutar med frukost hemresedagen, 1 lunch i Palma, 1 lättlunch i Soller samt 4 bussutflykter som leds av svensk reseledare.

Obligatoriska tillägg

Vin/öl och mineralvatten till middagarna på hotellet, dricks till lokalguider och busschaufförer 40 Euro/person, som betalas kontant vi ankomst.

Frivilliga tillägg

Enkelrum 2200:-, Superiorrum med utsikt mot pool eller havet 2150:-. Extrautflykt till Andratx och Kulturalcenter inkl. lunch 50 Euro/person.

Bokning

Direkt här på hemsidan eller ring/maila 0411-73700 / info@wintravel.se Minst 30 personer bokade 15/5 2018 för resans genomförande.