cms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_0.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_1.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_10.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_11.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_12.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_13.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_14.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_15.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_16.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_17.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_18.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_19.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_2.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_20.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_21.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_22.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_23.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_24.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_25.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_26.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_27.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_28.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_29.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_3.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_30.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_31.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_32.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_33.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_34.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_35.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_36.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_37.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_38.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_39.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_4.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_40.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_41.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_42.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_5.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_6.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_7.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_8.jpgcms/upload/gallery/j7o1emmccuhymnorzd5b_9.jpg

Långsemester Puerto Banus 21 dagar från Köpenhamn 6-26/11, 22 dagar från Göteborg 6-27/11

WINTRAVEL har sedan lång tid tillbaka arrangerat uppskattade sällskapsresor till Andalusien.
Våra rutinerade svenska reseledare är med gruppen under hela vistelsen.
Förutom 3 intressanta utflykter som ingår i resans pris, kommer vi om intresse finns arrangera spännande extrautflykter. Dagsprogrammet för utflykterna är preliminärt.
Andalusien har året runt ett behagligt klimat med sol cirka 300 dagar/år.
Puerto Banus - den uppskattade och berömda semesterorten.
Puerto Banus är beläget mellan Marbella och Estepona i skön Andalusien. Orten byggdes en gång av José Banus, som en exklusiv semesterort och fristad för kändisar och miljonärer. Puerto Banus anses ha ett av Europas bästa åretrunt klimat. Staden är ganska liten och lätt att nå till fots från hotellet. Stadens hjärta är hamnen med sina lyxiga fartyg. Nära hamnen, i trånga gränder med vita andalusiska hus, finner man mysiga barer, nattklubbar, restauranger och exklusiva märkesaffärer. Det största utbudet av kläder, smycken m.m. finner man på varuhuset El Corte Ingles, som är beläget nära hotellet. Man kan också shoppa på lördagarna på den berömda marknaden vid tjurfäktningsarenan.
Det är lätt att ta reguljärbussen för att upptäcka mysiga, mindre kända orter i omgivningarna. En promenad eller/och en båttur längs havet till Marbella rekommenderas också.
Under vistelsen i Puerto Banus kommer våra kunniga färdledare informera om olika aktiviteter och utfärder.

Hotel PYR Marbella***, Puerto Banus
Avenida Principal, Puerto Banus
Telefon 0034 952817365

Hotel PYR är ett mycket uppskattat medelklasshotell med bra service, god mat och utmärkt läge i den fina semesterorten Puerto Banus.
Lägenheterna är 1-rumslägenheter för max 3 personer. De är trevligt möblerade och har köksavdelning med spis och kylskåp samt luftkonditionering, TV, telefon, badrum och möblerad balkong. Rumsyta cirka 40 kvm.
Många tidigare resenärer har uppskattat möjligheten att göra enklare måltider i lägenheten. På hotellet finns restaurang, där vi intar frukost och middag, sällskapsrum, trädgård med pool och poolbar.
Hotellet har ett utmärkt läge nära affärer, bl.a. varuhuset El Corte Ingles/Hipercor, och lyxbutiker. Stranden och den berömda hamnen, som är fylld med lyxbåtar, når man till fots på några minuter. Det finns ett stort utbud av restauranger, nöjen och barer i olika prisklasser.
Hotellfakta
Läge: I centrum av Puerto Banus
Strand: 350 m
Hamn: 300 m
Varuhus: 200 m
Antal våningar: 5
Antal rum (s.k. Studios): 319
Hiss: Ja
Reception: Ja
Wifi: Ja, fri wifi i hela komplexet
Luftkonditionering: Ja
Restaurang: Ja
Bar: Ja
Tvättmöjligheter: Ja, mot avgift
Bilparkering: Ja, mot avgift
Golfarrangör: Finns på hotellet
Tennis: Ja, mot avgift
Pool: Ja, öppettider bestäms av hotellet
WINTRAVEL bedömning: Det är med stor glädje vi kan erbjuda prisvärt långtidsboende på PYR hotell i den mycket uppskattade semesterorten Puerto Banus. Vi är övertygade om att alla gäster kommer uppskatta boendet, orten och utflykterna i programmet.

Reseprogram

Dag 1. Göteborg/Köpenhamn - Malaga - Puerto Banus

Avresa från Göteborg/Köpenhamn. Vid ankomsten till Malagas flygplats möter svensk reseledare i ankomsthallen. Busstransport till Puerto Banus och incheckning på Hotel PYR Marbella.

Dag 2. Informationsmöte och promenad i Puerto Banus

Informationsmöte på förmiddagen. Vi träffas i receptionen på hotellet. Därefter gör vi en promenad och lär känna den världsberömda semesterorten. Resten av dagen fri. Frukost och middag serveras varje dag på hotellet.

Dag 3. Utflykt till Malaga (ingår i resans pris)

Dagen börjar med besök på den mäktiga Alcazababorgen. Efter besöket åker vi till Malagas gamla stadsdelar. Rådhuset och amfiteatern passeras innan vi når fram till torget där stadens store son, Picasso, sitter som staty. Möjlighet att deltaga i gemensam lunch med tapas på en känd restaurang. Tid till besök på Picassomuséet eller egna strövtåg innan vi via besök på en klassisk bodega, med provsmakning av Malaga vin, går tillbaka till bussen för hemresa.

Dag 4. Fridag

Dagen till fri disposition. Utforska omgivningarna, vandra längs strandpromenaderna och njut av det milda klimatet eller besök lördagsmarknaden i Puerto Banus.

Dag 5. Fridag

Dagen till fri disposition. Utforska omgivningarna, vandra längs strandpromenaderna och njut av det milda klimatet.

Dag 6. Extra utflykt till Gibraltar

Från vårt hotell kan man se den omtvistade Gibraltarklippan. Ägna dagen åt sol och bad eller följ med på en intressant utflykt till den brittiska kronkolonin Gibraltar. Ungefär en timmes bussfärd till gränsstaden La Linea. Efter passkontroll tar trevliga engelsktalande chaufförer med taxibilar oss med på en rundtur på klippan. Under utflykten kommer vi besöka utsiktsplats mot Afrika, Gibraltarsundet, besöka den sevärda kalkstensgrottan St. Michels Cave och de världsberömda aporna på klippan. Tillbaka i centrum kan vi, med lite tur, få se vaktavlösningen på torget och sedan njuta av Fish and Chips. Besök gärna någon mysig engelsk pub och handla tax free varor på gågatan. Kanske kan ett besök på Marks & Spencers locka innan vi återvänder till Spanien och vårt hotell. I priset ingår entré till nationalparken, St. Michels Cave, taxirundtur.

Dag 7. Marbella - Fuengirola - Mijas (ingår i resans pris)

Dagen börjar med en promenad i den populära staden Marbella. Vi får se Salvador Dalis berömda skulpturer vid strandpromenaden och det berömda "Apelsintorget" i "gamla sta´n". Färden fortsätter utmed kusten till Fuengirola, där vi besöker marknaden. Vidare färdas vi till "den vita staden" Mijas.Vi njuter av utsikten mot Afrika och den genuina bebyggelsen. Om intresse finns, arrangerar reseledaren gemensam lunch på mysig restaurang med tapas som specialitet.

Dag 8. Extra utflykt Nerja - grottor - Frigliana

Under dagen får vi uppleva en av de mest unika grottorna med marint ursprung som är kända i världen. Grottan föddes ur havet och kallas därför ?havets dotter?, Cueva del Tesoro. Även den pittoreska och sevärda småstaden Nerja besöker vi, där vi får tid till egna strövtåg och lunch vid utsiktsplatsen Balcon de Europa. Utflykten avslutas med en promenad i den berömda vita staden Frigiliana.

Dag 9. Fridag

Dagen till fri disposition. Utforska omgivningarna, vandra längs strandpromenaderna och njut av det milda klimatet.

Dag 10. Extra utflykt till Sevilla

På bekväma motorvägar tar vi oss genom ett vackert och böljande landskap till Andalusiens sevärda och berömda huvudstad Sevilla. På vår rundtur med buss och till fots får vi lära känna en stad som redan på medeltiden var en blomstrande stad med palatsliknande hus. Vi passerar tjurfäktningsarenan där enligt sägnen Carmens älskade blev nerstucken, guldtornet Torre del Oro där alla laster från kolonierna kontrollerades efter sin färd från fjärran land. En av dagens huvudpunkter är besöket på Plaza Espana i Maria Louisa parken. Vi promenerar via den gamla cigarrfabriken, där Carmen kanske rullade cigarrer, förbi Puerta Sherez upp till den mäktiga katedralen vars torn Giraida en gång var en morisk minaret. Möjlighet att på egen hand besöka katedralen, muséet och äta lunch på någon trevlig restaurang i gränderna vid Plaza del Triunfo. En stund till shopping på den eleganta gågatan Calle Sierps innan vi vänder tillbaka mot kusten och vårt trevliga hotell.

Dag 11. Fridag

Dagen till fri disposition. Utforska omgivningarna, vandra längs strandpromenaderna och njut av det milda klimatet eller besök lördagsmarknaden i Puerto Banus.

Dag 12. Fridag

Dagen till fri disposition. Utforska omgivningarna, vandra längs strandpromenaderna och njut av det milda klimatet.

Dag 13. Extra utflykt till bergsstaden Ronda

Vår buss tar oss på ungefär en timme upp till den berömda tjurfäktningsstaden Ronda. Staden är känd för sin vackra vita bebyggelse. Under rundvandringen i staden får vi se den hisnande ravinen El Tajo, de berömda broarna och Plaza de Toros torget. Från ett vackert hus, som numera är museum, har man fantastisk utsikt över de vackra omgivningarna. Lite tid till egna strövtåg eller gemensam lunch på en genuin familjerestaurang.

Dag 14. Extra utflykt Sherrystaden Jerez med vin och hästuppvisning (beställs i samband med bokning av resan).

Färden går söderut via Gibraltar till staden Jerez de la Frontera, världsberömd för sin tillverkning av sherryviner. Vi gör vi ett oförglömligt besök i den fantastiskt vackra bodegan Marqués del Real Tesoro. Här får vi provsmaka och njuta av de goda vinerna. I de enorma lagringsbyggnaderna mognar vinet till klassisk musik. Nästa upplevelse blir Royal Equestrian School där vi får uppleva en fantastisk och oförglömlig hästuppvisning, en dressyrshow med flotta andalusiska hästar, jämförbar med Spanska ridskolan i Wien. I priset ingår vinprovning, entré hästuppvisning och lunch. Utflykten måste beställas och betalas i samband med bokning av resan.

Dag 15. Fridag

Dagen till fri disposition. Utforska omgivningarna, vandra längs strandpromenaderna och njut av det milda klimatet.

Dag 16. "Apelsiner, hänförande natur och paella" (ingår i resans pris).

Väster om Malaga färdas vi in i den vackra och bördiga Guadalhorcedalen, känd för sina stora odlingar av grönsaker och frukt. I trakterna av "citrondalen" kommer vi få se de stora vattenreservoarer som förser stora delar av Costa del Sol med vatten. Dagens höjdpunkt är besöket i apelsinlunden på Juanitos finca. Provsmakning av flera olika citrussorter och möjlighet till inköp av gårdens hemlagade specialiteter. Lunch bestående av paella och dryck ingår.

Dag 17. Fridag

Dagen till fri disposition. Utforska omgivningarna, vandra längs strandpromenaderna och njut av det milda klimatet.

Dag 18. Fridag

Dagen till fri disposition. Utforska omgivningarna, vandra längs strandpromenaderna och njut av det milda klimatet eller besök lördagsmarknaden i Puerto Banus.

Dag 19. Fridag

Dagen till fri disposition. Utforska omgivningarna, vandra längs strandpromenaderna och njut av det milda klimatet.

Dag 20. Fridag

Dagen till fri disposition. Utforska omgivningarna, vandra längs strandpromenaderna och njut av det milda klimatet.

Dag 21. Fridag/Hemresa: Puerto Banus - Malaga - Köpenhamn

Dagen till fri disposition. Utforska omgivningarna, vandra längs strandpromenaderna och njut av det milda klimatet. Hemresa Köpenhamn: Utcheckning från hotellet. Avresa med buss till Malagas flygplats.

Dag 22. Puerto Banus - Malaga - Göteborg

Hemresa. Utcheckning från hotellet. Avresa med buss till Malagas flygplats.

WINTRAVEL FAKTA

Ankomst/Hemresa med Norwegian

06/11 KÖPENHAMN 11.25 - Malaga 15.05, D8 5071 26/11 Malaga 11.25 - Köpenhamn 15.10, D8 3671 06/11 GÖTEBORG 20.20 - Malaga 00.05, D8 5059. 27/11 Malaga 15.50 - Göteborg 19.35, D8 5058.

Pris/person

Avresa Göteborg/Köpenhamn pris/person, del i dubbelrum. Pris från Göteborg 13995:-. Pris från Köpenhamn 13700:-.

I priset ingår

Resa med reguljärflyg Norwegian från Göteborg/Köpenhamn t/r inkl. 1 handbagage max 10 kg/person och 2 resväskor max 20 kg/väska/person (totalt 50 kg./person), transfer flygplats-hotell t/r, boende i 1-rumslägenhet med balkong och möjlighet till lättare matlagning, halvpension som börjar med middag/kall måltid första dagen och slutar med frukost hemresedagen, 3 bussutflykter som leds av svensk reseledare till Malaga, Marbella-Fuengirola-Mijas, Apelsiner och natur inkl. lunch. Svensk reseledareservice dagligen på hotellet. Kvällsaktiviteter några gånger/vecka.

Obligatoriskt tillägg

Mineralvatten och 1/2 flaska vin/person/middag, dricks till busschaufförer och lokalguider, safety box på rummet, totalt 85 euro/person.

Frivilliga tillägg

Enkelrum 3350:-

Extra utflykter

Jerez med hästshow, lunch och vinprovning, bokas och betalas i samband med bokning av resan, 850:-/person. Gibraltar 75 euro/person, Nerja - Frigliana 65 euro/person, Sevilla 55 euro/person, Ronda 55 euro/person, betalas kontant på plats.

Bokning

Direkt här på hemsidan eller info@wintravel.se eller ring 0411 73700. OBS! NAMNEN I BESTÄLLNINGEN MÅSTE ÖVERENSSTÄMMA MED NAMNEN I DEN ORDNING DE STÅR I PASSET .Vid  eventuella namnändringar tillkommer en kostnad på minimum 800:-/ändring. Kom ihåg att ange ev. beställning av utflykten till JEREZ i samband med beställningen. Statlig resegaranti är tillställd Kommerskollegium.

Färdhandlingar

Era färdhandlingar inkl. flygbiljett, bagagetaggar och information skickas ut med post cirka 3 veckor före avresa. Kontrollera att ni har fullgott reseskydd och giltigt Europeiskt försäkringskort (det blå kortet som ni beställer från Försäkringskassan).