cms/upload/gallery/qlun949l87v8r9a48zzm_0.jpgcms/upload/gallery/qlun949l87v8r9a48zzm_1.jpgcms/upload/gallery/qlun949l87v8r9a48zzm_10.jpgcms/upload/gallery/qlun949l87v8r9a48zzm_11.jpgcms/upload/gallery/qlun949l87v8r9a48zzm_2.jpgcms/upload/gallery/qlun949l87v8r9a48zzm_3.jpgcms/upload/gallery/qlun949l87v8r9a48zzm_4.jpgcms/upload/gallery/qlun949l87v8r9a48zzm_5.jpgcms/upload/gallery/qlun949l87v8r9a48zzm_6.jpgcms/upload/gallery/qlun949l87v8r9a48zzm_7.jpgcms/upload/gallery/qlun949l87v8r9a48zzm_8.jpgcms/upload/gallery/qlun949l87v8r9a48zzm_9.jpg

BURMA /MYANMAR- det gyllene och storslagna landet i ASIEN

Det är med stor glädje vi nu även kan erbjuda individuella rundresor till Burma. Under flera år har våra gäster som tidigare utforskat Thailand, Vietnam, Laos och Kambodja haft en önskan att resa till Burma/Myanmar. Nu är det möjligt. Liksom i övriga länder i Asien skräddar Wintravel Er drömresa.

Att resa till Burma är lite av ett äventyr. Landet har ungefär 50 miljoner innevånare på en yta som lite större än Sveriges. Ett mycket vänligt och charmigt folk med goda kunskaper i engelska väntar. De gör allt för att du skall trivas.
Infrastrukturen är inte alltid utbyggd. Många vägar är dåliga och tågen extremt långsamma. Vi rekommenderar inrikesflyg mellan de större städerna.
Hotellstandarden är bra och servicen god. Maten är en blandning av thailändsk, indisk och kinesisk. Prisvärt och välsmakande.

Vi erbjuder Er olika rundresor på 5-12 dagar. Begär offert.

Wintravel rekommenderar rundresan Magic Burma - vägen till Mandalay. Yangoon- Bagan-Mandalay-Amapura ? Inlesjön - Yangoon.
Rundresa med egen engelsktalande guide till den gamla huvudstaden Yangoon med sitt fantastiska Schvedagon tempel och kolonialkvarter, den antika ruinstaden Bagan som är helt unik.
Mandalay vid Irrawaddyfloden är landets religiösa och kulturella centrum med över 700 pagoder och tempel.
Vid Inlelake kopplar man av och bor på mysiga hotell som står på stolpar i sjön. Besök i byar med minoritetsfolk som är skickliga hantverkare och båtutflykter bland flytande trädgårdar.
Man kan även flyga till Ngapali och njuta av vackra, orörda stränder.
Kombinera gärna Burmavistelsen med några dagar i Thailand före eller efter rundresan.
Bokning måste göras i mycket god eftersom intresserade från hela världen nu vill upptäcka Burma när demokrati och frihet för folket så sakteliga är på väg.Landet välkomnar turister, politiska fångar har släppts och landets egen hjältinna Aung San Su Kyi har släppts från sin husarrest och har emottagit sitt fredspris.

Reseprogram

Rundresa "MAGISKA BURMA" Reslängd 8 dagar 7 nätter Avresa : dagligen Preliminärt PROGRAM Dag 1

Efter pass och tullformaliteter möter engelsktalande guide på flygplatsen. Vi åker in till centrum och blir imponerade av stans bedagade koloniala charm. Engelsmännens gamla byggnader finns kvar och nästan ingenting har hänt med dem sedan engelsmännen lämnade Burma. Under stadsturen i centrum får vi uppleva gatulivet på nära håll, männen går klädda i longya dvs saronger och inga högljudda motorcyklar eftersom regimen förbjudet oljud i staden. I skymningen besöks Burmesernas stora vallfärdstempel det mycket imponerande Schwedagontemplet. Här samlas många familjer och vänner liksom pilgrimer från grannländerna för att vandra runt och meditera. Pagoden är av äkta guld och kupolen är täckt av ädla stenar. Dagen avslutas med en gemensam middag. (M)

Dag 2. Kryssning på Yangonfloden.

Besök i en liten by långt från civilisationen där man specialiserat sig på tillverkning av keramikkrukor. Vi åker runt i byn med hjälp av cykeltaxi. Hemresan sker med båt. Eftermiddagen till fri disposition. Den som vill shoppa hantverk beger sig till Scottmarket. Vill du känna och uppleva historiens vingslag besök anrika ?the Strandhotel ? där mesta är som det var vid sekelskiftet. Ett besök i baren och ? Afternoon high tea? är berömt. (F, L)

Dag 3. Bagan, sagostaden.

Tidig avresa från hotellet eftersom flyget avgår omkring 07.00 till den äldsta huvudstaden i landet, underbara Bagan. Besök på en marknad med lokalt folkliv och påstridiga försäljare. Bagan, med över 2000 pagoder jämförs ofta med Angkor Vat som en av världens mest storslagna platser. Vi besöker de mest sevärda templen och beundrar dess arkitektur. Andligheten i Burma känns alltid nära. Under vår färd genom tempelområdet får vi se 100 tals pagoder i underbar natur. Ett besök på en hantverksverkstad där man gör fina lackarbeten är ett alltid uppskattat. Dagens höjdpunkt blir nog eftermiddagsutflykten med hästdroska genom det arkeologiska området. I solnedgångens ljus förvandlas pagodernas rosa sandstensfärg till ett magiskt skimrande ljus ( F,L)

Dag 5. Amarapura, Inwa & Sggaying ? gamla huvudstäder vid Irrawaddyfloden

I området kring Mandalay ligger tre gamla huvudstäder som alla är värda ett besök. I Amarapura får vi uppleva ett märkligt skådespel när tusentals munkar får sin måltid. Måltiderna är donationer från företag och privatpersoner. Senare på dagen får vi se och vandra på världens största och längsta teakbro, ?Ubein bridge?. Bron är 1.2 km lång. Nästa gamla huvudstad är Inwe som är belägen på en ö i floden. Gamla stadsmurar, palatsruiner och det lutande klocktornet samt risfält ser man bäst från hästvagnen. Det stora teakklostret är något alldeles extra. Vi tar oss flodvägen tillbaka till Mandalay. Under resan passeras Saggaying som är byggd på kullar med pagoder. Här finns både nunne och munkkloster. Resten av dagen till fri disposition. (F,L )

Dag 6. Flyg till Shanstaterna och Inlesjön.

Tidigt morgonflyg till Heho. Provinsen är en del av den s.k. gyllene Triangeln ( där Thailand, Laos och Burma möts) I de vackra jadegröna bergkedjorna fanns tidigare odlingar och gömställen för vallmoodlare och heroin tillverkare. Vi åker upp till en känd vingård som tillverkar mycket uppskattade viner. Möjlighet till inköp. På eftermiddagen fortsätter resan till staden Nyang Schwe .Där väntar små båtar för att till hotellet på Inlesjön. Vi färdas med s.k. långsvansbåt. Sjön är ungefär 2 x 1 mil i storlek och är till stor del täckt av ?flytande trädgårdar?. De sista två nätterna på resan bor vi utmärkt på ett hotell som står på pålar i sjön. Vi lever i symbios med vattnet och den trevliga lokalbefolkningen. Alla byar kring sjön är byggda på pålar och all transport sker med små, enkla träbåtar som liknar en böjd planka. (F,L,M)

Dag 7. Flytande trädgårdar och marknader

Skönheten är slående med den grunda Inlesjön och de dramatiska bergkedjorna i bakgrunden. Vi njuter av lugnet på och runt sjön. Den mycket säregna sättet att ro sina båtar på, stående på en fot med hjälp av foten runt åran är världsunikt. Då har fiskaren båda händerna fria till att sköta fångstnät och burar. Vi gör under dagen stopp vid olika hantverksmarknader där man bland annat väver vackra tyger med trådar från Lotusblommor. Njut av miljön på hotellet innan avskedsmiddagen. (F,L,M )

Dag 8. Hemresa Heho- Yangoon - hemresa

Tidig frukost och avresa från hotellet. Det tar ungefär 30 minuter med båt och 1,5 timmar med buss till flygplatsen. Flygtid till Yangon ungefär en timme. För gäster som har lång väntan i Yangon på anslutande flyg, kan åka in till centrum för egna strövtåg och shopping. Resan kan förlängas med extra dygn i Yangon, strandliv i Ngapali Beach eller stopp i Thailand

WINTRAVEL FAKTA

Prisexempel vidstående rundresa med minimum 2 deltagare och med start i Yangoon.

Inkl. visa on arrival service, 8 nätter i dubbelrum på 3- och 4-stjärniga hotell, frukostbuffé varje dag, 6 luncher, 2 middagar, dagliga utflykter inkl. entreér, egen engelsktalande guide och egen transport, 4 inrikesflygningar fr. 14900:-/person
Flygbiljett Skandinavien - Yangon tillkommer - vi söker upp och bokar de förmånligaste flygbiljetterna.

Avresa

Dagligen.