cms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_0.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_1.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_10.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_11.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_12.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_13.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_14.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_15.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_16.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_17.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_18.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_19.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_2.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_20.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_21.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_22.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_23.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_24.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_25.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_26.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_27.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_28.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_29.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_3.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_30.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_31.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_32.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_33.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_34.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_35.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_36.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_37.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_38.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_39.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_4.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_5.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_6.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_7.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_8.jpgcms/upload/gallery/hr3vkqlf6sx28srapbus_9.jpg

Långsemester i Benalmádena 14/11-1/12 2018 MacHotel****

WINTRAVEL har sedan lång tid tillbaka arrangerat uppskattade sällskapsresor till Andalusien.
Våra rutinerade svenska reseledare är med gruppen under hela vistelsen.
Förutom 5 intressanta utflykter som ingår i resans pris, kommer vi om intresse finns, arrangera spännande extrautflykter. Dagsprogrammet är preliminärt.

Andalusien har året runt ett behagligt klimat med sol ungefär 300 dagar/år. Temperaturen vid lunchtid i november brukar vara omkring 18-20 grader.

Välkommen till Benalmadena som är en mycket trevlig och lugn semesterort på Costa del Sol, belägen mellan den kända orten Torremolinos i öster samt Fuengirola i väster och endast ett par mil från Malaga. Dessa orter trafikeras av dels tåg eller buss.

Benalmadena brukar indelas i tre delar, Benalmadena Costa som är hotellzonen vid kusten och via strandpromenaden tar vi oss ner från hotellet till den berömda hamnen Puerto Marina eller Puerto Deportivo med 1000-tals båtar. Benalmadena Pueblo är den ursprungliga byn ett par kilometer upp i bergen och sedan Arroyo de la Miel som är en förort med genuina barer och restauranger.
Tivoli Word ligger i Arroyo de la Miel bredvid linbanan. Detta är den största nöjesparken på solkusten och här visas det även dansföreställningar med flamenco och konserter. Man kan ta linbanan 2,5 km upp till berget Calamorra, 800 meter över havet, som erbjuder en fantastiskt utsikt över Costa del Sol, Riffbergen i Marocko samt Sierra Nevada riktning Granada. Här uppe har man olika aktiviteter och ett paradis för fågelskådare med örnar, ugglor, gamar m.m.
Det finns otaliga attraktioner och aktiviteter runt vår semesterort som t.ex. hästuppvisningar, akvarium, fågel och fjärilspark, casino m.m.
Costa del Sol och Andalusien erbjuder mycket historia som vi kommer att ta del av under våra aktiviteter och utfärder.
Under vistelsen kommer våra kunniga färdledare att tipsa och informera om alla möjligheter samt ta oss runt på utfärder.
Utflykter som ingår i resans grundpris : Picassos hemstad Malaga, den berömda bergsstaden Ronda, Andalusiens mäktiga huvudstad Sevilla, mysiga Nerja med de berömda kalkstensgrottorna, Mijas med Marbella och Puerto Banus.
Mot tillägg erbjuder vi extra utflykter till Gibraltar, Granada med Alhambra, kulturstaden Cordoba med besök i den fantastiska La Mezquitakatedralen.

Välkommen till Wintravels Benalmadena som är en mix av gastronomi, arkitektur, historia samt trevliga aktiviteter och massor av sol!

HOTELL FAKTA
Puerto Marina MacHotel**** Benalmádena
, Avenida del Puerto Deportivo s/n
29060 Benalmádena, Spanien.
Telefon: +34952961696

Mac Hotel är ett mycket uppskattat fyrstjärnigt hotell med utmärkt läge nära strand och den vackra småbåtshamnen i populära Benalmádena. Tidigare gäster har uppskattat den vänliga personalen, hotellets faciliteter, trevligt möblerade rum och den goda maten. Välj mellan bad i hotellets pooler eller i det närbelägna havet. I hotellets restaurang intar vi frukost och middagsbufféer. Även bar med enklare lunchrätter finns. Nära hotellet finns ett stort utbud av caféer, barer och restauranger vid småbåtshamnen. Sex kvällar/vecka bjuder hotellet på uppskattad kvällsunderhållning.

Läge: Lugnt läge vid havet och marinan
Strand: 100 m.
Pool: Ja, hotellet bestämmer poolernas öppettider beroende på väderlek
Centrum: 300 m. Här finns ett stort utbud av affärer och matställen
Antal våningar: 3
Antal rum: 272
Safetybox: Ja
Reception: Ja
Hiss: Ja
Wifi: Ja, gratis wifi i hotellets utrymmen och på rummet.
Luftkonditionering: Ja
Bar: Ja
Bilparkering: Ja
Byggnadsår: 2005

RUMSTYPER
Alla rum är trevligt möblerade, tv, telefon, minibar, 2 enkelsängar och sittplats, badrum med hårtork och toilettartiklar samt möblerad balkong/terrass.
Standardrum: Max 3 personer/rum. Utsikt mot gata. Lokaltrafik.
Superior rum: Max 3 personer/rum. Utsikt mot pool.

Avstånd:Sandstrand 100 m, Hamnen 100 m, Akvariet 200 m, Flygplats 20 km, Malaga 30 km, Marbella 45 km, Puerto Banus 50 km.

Reseprogram

Dag 1. Stockholm/Göteborg - Malaga - Benalmádena

Avresa från Stockholm kl. 07.20. Avresa från Göteborg kl. 20.20. Vid ankomsten till Malagas flygplats möter reseledaren inne i ankomsthallen. Busstransport till MacHotel i Benalmádena. Efter incheckning är dagen till fri disposition. På kvällen middag i hotellets restaurang för gästerna från Stockholm. Första måltid för gästerna från Göteborg frukost dag 2.

Dag 2. Informationsmöte och promenad i Benalmádena

Efter frukost välkomstmöte med information om resans program. Efter mötet gör vi en promenad i omgivningarna och besöker också den trevliga hamnen. Frukost och middag ingår.

Dag 3. Utflykt till Malaga (ingår i resans pris)

Dagen börjar med besök på den mäktiga Alcazababorgen, tjurfäktningsarenan och tjurfäktningsmuséet. Efter besöket på tjurfäktningsmuséet promenerar vi till Malagas gamla stadsdelar. Rådhuset och amfiteatern passeras innan vi når fram till torget där stadens store son, Picasso, sitter som staty. Möjlighet att deltaga i gemensam lunch med tapas på en känd restaurang. Tid till besök på Picassomuséet eller egna strövtåg innan vi via besök på en klassisk bodega med provsmakning av Malagavin går tillbaka till bussen för hemresa. Frukost och middag ingår.

Dag 4. Fridag

Dagen till fri disposition. Njut av pooler, strand, hav och promenader. Frukost och middag ingår.

Dag 5. Fridag

Dagen till fri disposition. Njut av pooler, strand, hav och promenader. Frukost och middag ingår.

Dag 6. Extra utflykt till Cordoba

Stanna hemma på hotellet eller följ med på en utflykt till Cordoba, som med största sannolikhet blir ett minne för livet. Färden går genom ett omväxlande kulturlandskap med olivodlingar till kulturstaden Cordoba. Vi besöker det fantastiska byggnadsverket från 800-talet, La Mezquita, som byggdes som en moské. Moskén blev ombyggd till en världsunik katedral. Vi kommer också att få se gamla moriska och judiska kvarter i staden. Lunch på egen hand eller gemensam lunch på ett sydamerikanskt stekhus. Pris för utflykten inkl. buss, entré till katedralen och promenad med lokalguide, reseledare 75 Euro/person. Frukost och middag ingår.

Dag 7. Bergsstaden Ronda (ingår i resans pris)

Vår buss tar oss på ungefär en timme upp till den berömda Tjurfäktningsstaden Ronda. Staden är känd för sin vackra vita bebyggelse. Under rundvandringen i staden får vi se den hisnande ravinen El Tajo, de berömda broarna och Plaza de Toros torget. Från ett vackert hus, som numera är museum, har man fantastisk utsikt över de vackra omgivningarna. Lite tid till egna strövtåg eller gemensam lunch på en genuin familjerestaurang. Tillbaka på hotellet tid för ett dopp i poolen eller vila innan middagen. Frukost och middag ingår.

Dag 8. Fridag

Dagen till fri disposition. Njut av pooler, strand, hav och promenader. Frukost och middag ingår.

Dag 9. Puerto Banus, Marbella och den vita staden Mijas (ingår i resans pris)

Vi börjar dagen med besök i lyxorten Puerto Banus och dess hamn med lyxbåtar. Med lite tur dyker det upp någon kändis på väg in i någon av lyxbutikerna vid hamnen. I Marbella besöks det berömda Apelsintorget och Salvador Dalistatyerna vid strandpromenaden. I den vita staden Mijas imponeras vi av utsikten mot havet och genuin andalusisk bebyggelse. Tid till egna strövtåg och lunch. Frukost och middag ingår.

Dag 10. Extra utflykt till Granada/Alhambra

På vår färd till det hägrande slutmålet Alhambrapalatset i Granada kantas vägen av oliv- och mandelträdsodlingar. Staden är belägen i en dalgång nedanför bergsmassivet Sierra Nevada som är täckt med snö nästan året runt. Vår lokalguide tar oss med på en spännande promenad genom Spaniens största sevärdhet, den moriska borgen Alhambra och dess vackra trädgårdar Generalife. Historien om de moriska kungarna och den siste morens suck berör alla åhörare. Möjlighet till lunch på egen hand eller gemensam lunch på en klassisk trädgårdsrestaurang nära Alhambra. Som vanligt väntar en välsmakande middag hemma på hotellet. Pris 800:-/person, måste beställas och betalas i samband med bokningen av resan. Frukost och middag ingår.

Dag 11. Fridag

Dagen till fri disposition. Njut av pooler, strand, hav och promenader. Frukost och middag ingår.

Dag 12. Fridag

Dagen till fri disposition. Njut av pooler, strand, hav och promenader. Frukost och middag ingår.

Dag 13. Extra utflykt till kronkolonin Gibraltar

Ägna dagen åt sol och bad eller följ med på en intressant utflykt till den brittiska kronkolonin Gibraltar. Bussfärd till gränsstaden La Linea. Efter passkontroll tar trevliga engelsktalande chaufförer med taxibilar oss med på en rundtur på klippan. Under utflykten kommer vi besöka utsiktsplats mot Afrika, Gibraltarsundet, besöka den sevärda kalkstensgrottan St. Michels Cave och de världsberömda aporna på klippan. Tillbaka i centrum kan vi med lite tur få se vaktavlösningen på torget och sedan njuta av Fish and Chips. Besök gärna någon mysig engelsk pub och handla tax free varor på gågatan. Kanske kan ett besök på Marks & Spencers locka innan vi återvänder till Spanien och vårt hotell. Pris/person 70 Euro inkl. bussresa, entré till nationalparken, St. Michels Cave, taxirundtur och reseledare. Frukost och middag ingår.

Dag 14. Nerja med besök i kalkstensgrottorna (ingår i resans pris)

Under dagen får vi uppleva en av Spaniens största sevärdhet, kalkstensgrottorna och den pittoreska småstaden Nerja. Tid till egna strövtåg och lunch vid utsiktsplatsen Balcon de Europa. Utflykten avslutas med en promenad i den berömda vita staden Frigliana. Frukost och middag ingår.

Dag 15. Extra utflykt "Ut på landet" till andalusisk by

Väster om Malaga har vi funnit en genuin, andalusisk by i storslagen natur. Här får vi se ett äkta spanskt hem samt avnjuta en välsmakande hemlagad lunch inkl. dryck. Pris inkl. lunch, 60 Euro/person. Frukost och middag ingår.

Dag 16. Sevilla (ingår i resans pris)

På bekväma motorvägar tar vi oss genom ett vackert och böljande landskap till Andalusiens sevärda och berömda huvudstad Sevilla. På vår rundtur med buss och till fots får vi lära känna en stad som redan på medeltiden var en blomstrande stad med palatsliknande hus. Vi passerar tjurfäktningsarenan, där enligt sägnen Carmens älskade blev nerstucken, guldtornet Torre del Oro där alla laster från kolonierna kontrollerades efter sin färd från fjärran land. En av dagens huvudpunkter är besöket på Plaza Espana i Maria Louisa parken. Vi promenerar via den gamla cigarrfabriken, där Carmen kanske rullade cigarrer, förbi Puerta Sherez upp till den mäktiga katedralen vars torn Giraida en gång var en morisk minaret. Möjlighet att på egen hand besöka katedralen, muséet och äta lunch på någon trevlig restaurang i gränderna vid Plaza Triunfo. Tid till shopping på den eleganta gågatan Calle Sierps innan vi vänder tillbaka mot kusten och vårt hotell. Frukost och middag ingår.

Dag 17. Fridag

Dagen till fri disposition. Njut av pooler, strand, hav och promenader. Frukost och middag ingår.

Dag 18. Benalmádena - Malaga - Stockholm/Göteborg

Efter frukost och utcheckning från hotellet åker vi på eftermiddagen transferbuss till Malagas flygplats. Avresa från Malaga - Stockholm kl.18.10-22.30, avresa Malaga - Göteborg 15.55-19.40, där en skön och omväxlande resa avslutas.

WINTRAVEL FAKTA

Avresa/Hemresa

14/11 Avresa Stockholm/Arlanda - Malaga 07.20-11.40 DY 4221 NORWEGIAN. 01/12 Hemresa Malaga - Stockholm/Arlanda kl.18.10-22.30 DY 4224. 14/11 Avresa Göteborg - Malaga 20.20-00.05 D8 5059 NORWEGIAN 01/12 Hemresa Malaga - Göteborg 15.55-19.40 D8 5058 Bagage: Varje resenär får fritt medföra på flygningen 1 handbagage max 10 kg och 2 resväskor max 20 kg/väska/person, totalt 50 kg/person.

Pris/person

Pris/person i delat dubbelrum: 14495:-

I priset ingår

Resa med reguljärflyg Stockholm/Göteborg-Malaga t/r, bagage enligt ovan, sittplatsreservation ombord, transfer flygplatsen-hotellet t/r, 17 övernattningar i delat dubbelrum på 4**** MacHotel, halvpension som börjar med middag dag 1 för Stockholmsgäster och frukost dag 2 för Göteborgsgäster och slutar med frukost avresedagen, 5 bussutflykter till Malaga, Ronda, Sevilla, Nerja och Mijas/Puerto Banus/Marbella under ledning av svensk reseledare inkl. i programmet nämnda entréer samt svensk reseledning under vistelsen.

Obligatoriska tillägg

Mineralvatten och vin till middagarna, safety box på rummet, dricks till busschaufförer och lokalguider, totalt 55 euro/person.

Frivilliga tillägg

Rum med utsikt mot poolen: +2600:-/rum Enkelrum (standardrum) +4400:- Extra utflykter (minimum 20 deltagare för utflykternas genomförande): Gibraltar heldag inkl. bussrundtur och entré till Nationalparken. Tid till taxfree-shopping, pris 70 Euro/person. Kulturstaden Cordoba heldagsutflykt inkl. guidad promenad i de gamla stadsdelarna samt entré till La Mezquita katedralen, pris 75 Euro/person. "Ut på landet", den andalusiska landsbygden, pris 60 Euro/person. Extra utflykterna bokas och betalas kontant i Andalusien. Extra utflykt till Granada med besök på Alhambra inkl. entré till borgen och rundvandring med svensktalande lokalguide 800:-/person. Bokning och betalning till Granada måste göras i samband med resans bokning.

Bokning

Direkt här på hemsidan, info@wintravel.se eller ring 0411 73700. OBS! Namnen i beställningen måste överensstämma med namnen i den ordning som de står i passen. Glöm inte att ange födelsedata.

Färdhandlingar

Era färdhandlingar inkl. flygbiljett, bagagetaggar och information skickas med post ungefär 3 veckor före avresa. Kontrollera att ni har fullgott reseskydd och giltigt Europeiskt försäkringskort (det blå kortet från Försäkringskassan).